Thuisnetwerken

computers zien elkaar niet bij thuisgroep aanmaken?

ik heb een thuisgroep aangemaakt maar de computers zien elkaar niet beide windows 10 aangesloten op een switch en router.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Allereerst moet je de probleemoplosser uitvoeren (Instellingen –> Bijwerken en beveiliging –> Problemen oplossen –> Thuisgroep –> Probleemoplosser uitvoeren.
  Je moet vervolgens kijken of je computers allebei goed zijn aangesloten.

  Open op beide computers het Opdrachtprompt (Windows+R –> cmd.exe) en geef het commando "ipconfig" (zonder aanhalingstekens) –> Kijk wat er staat bij Standaard/Default Gateway (is dit hetzelfde?). Indien niet, zorg dat ze allebei op de juiste router en/of switch zijn aangesloten. Als ze wel goed zijn aangesloten, lees dan verder.

  Ga terug nar het Opdrachtpromt en kijk wat er staat bij IPv4-adres –> Open op de andere pc ook het cmd en typ hier: "ping ip-adres" (zonder aanhalingstekens) en vervang ip-adres door het IPv4-adres van de andere pc en wacht op antwoord.

  Herhaal deze laatste stap nogmaals, maar draai nu de pc's om. Hieruit moet blijken of ze elkaar kunnen vinden.
  • +
  • 0
  • -
  Je kan er ook voor kiezen om zelf gekozen mappen te gaan delen. Op die manier kan je ook overal bij je bestanden:
  https://computertotaal.nl/artikelen/internet-thuis/zo-deel-je-mappen-met-apparaten-63045/

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord