Ongecategoriseerd

Hoe werkt Spotify?

Heb ik altijd een internetverbinding nodig als ik naar Spotify wil luisteren, en is het echt zo, dat de reclames heel irritant zijn?

2 antwoorden
  • Spotify is een "streaming" muziekdienst, die werkt via internet. De muziekbestanden staan op meerdere servers. Dat betekent ten eerste, dat de muziekbestanden niet meer fysiek als bestand op je computer staan, maar dat je ze via internet kunt opvragen. Dat scheelt dus een hele hoop fysieke bestandsruimte op al je apparaten. Maar, ten tweede, Spotify heeft ook een offline functie, daarmee kun je 3000 nummer naar het apparaat waarop je Spotify als programma of app hebt geïnstalleerd halen. Handig voor als je op reis bent, in een vliegtuig zit, geen toegang hebt tot Wifi en in het buitenland zit en niet zit te wachten op dure data-rekeningen.

    Of de reclames irritant zijn, moet je zelf beoordelen. Als je een premium account neemt, zijn ze weg en kun je Spotify op je mobiele telefoon installeren. Een premium account kost 9 euro per maand, een unlimited account kost 5 euro per maand.
  • Bij een gratis en Unlimited account op Spotify heb je inderdaad altijd een internetverbinding nodig om muziek te luisteren. Een Premium account biedt wel de mogelijkheid om nummers op te slaan op je computer, tablet en telefoon zodat je overal en altijd muziek kan luisteren, ook zonder internetverbinding.

    De reclames bij een gratis account komen langs om de paar nummers die je afspeelt, dit en de duur van de reclames kunnen variëren. Maar in de praktijk duren reclames meestal niet langer dan 10 tot 30 seconden.

    Ikzelf heb eerst een tijd Spotify geprobeerd met een gratis account en vond de reclames niet storend. Het is net alsof je naar de radio luistert met alleen maar goede muziek. Let wel dat je met een gratis account maar 10 uur muziek kan luisteren. Daarnaast krijg je er wel elke week 2,5 uur bij tot een maximum van 10 uur.

Beantwoord deze vraag