Internet & hosting

Ik krijg een nieuwe Internet provider en een nieuw email-adres. Bestaande gegevens?

Ik krijg een nieuwe Internet provider en een nieuw email-adres. Ik gebruik het email programma Thunderbird. Gaan mijn bestaande e-mailtjes en email-adressen dan verloren? Zo ja, wat moet ik doen om deze te behouden?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  1. thunderbird gooit geen mail weg. Is een mail opgehaald bij de server, dan blijft 'ie op jouw PC totdat je 'm zelf weggooit of volgens de weggooi-regels (bijv. voor Junk) die je zelf hebt ingesteld.

  2. Zo lang de oude Internet Provider niet is opgezegd blijf je mail ontvangen op jouw oude adres en kan Thunderbird het ophalen.

  3. Pas als het oude abonnement is opgezegd verdwijnt het oude emailadres per de laatste geldige datum. Thunderbird kan proberen op te halen bij de server, maar krijgt nul op het rekest. Mensen die jou nog wat sturen op het oude adres krijgen een "niet bestaand adres" foutmelding o.i.d.

  4. Je moet zelf iedereen die het aangaat informeren dat jij een nieuw emailadres hebt en dat het oude "per datum x" niet meer zal werken.

  5. Oude mails blijven gewoon in Thunderbird staan, tenzij je de folders zelf weggooit of het oude account uit Thunderbird verwijdert. Wel is het verstandig om Thunderbird niet meer nodeloos te laten inloggen bij de oude server.
  Wil je het oude account weggooien in Thunderbird, selecteer dan de mails in de oude folders als "Inbox" en "Sent" en versleep deze naar (bijv.) de overeenkomstige folders van het nieuwe account.

  Oh ja, en vergeet niet om het nieuwe account als default-verzendadres in te stellen…

  (Ben zelf net ook van ISP veranderd…)

Beantwoord deze vraag