Hardware

harde schijf verwijderen?

Ik wil de harde schijf uit mijn oude PC halen om als externe harde schijf te gaan gebruiken. Hoe doe ik dat veilig?

4 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Een harde schijf kan aardig wat hebben, hoor. Vooral in vergelijking met het geheugen waar je zeker bepaalde regels voor moet volgen. De enige plek die je niet moet aanraken, als die zichtbaar is, is de open printplaat die veel harde schijven hebben.

  Je kan 'm gewoon losschroeven uit de computer, in een externe behuizing plaatsen, alle partities verwijderen, een nieuwe partitie aanmaken, formatteren en gebruiken.  Als je nog geen externe behuizing hebt raad ik je aan eerst even te kijken wat voor aansluiting de harde schijf heeft. Er zijn twee smaken:

  ATA
  https://tinyurl.com/CTATAkas

  SATA
  https://tinyurl.com/CTSATAkas


  En dan zijn er nog de twee verschillende maten:

  3,5 inch
  https://tinyurl.com/CT25ikas

  2,5 inch
  https://tinyurl.com/CT25ikas2


  Als laatste wil je ‘m natuurlijk in kunnen bouwen:
  https://tinyurl.com/CTextbeh
  • +
  • 0
  • -
  Het zou de vraagsteller sieren als deze wat dankbaarheid toont door even te reageren op het uitgebreide antwoord van Kasander1. Daar hebben meer vragenstellers last van hier op dit forum, een vraag plaatsen en vervolgens niet meer reageren….
 • jcwrh1
  Dank je. Ik vraag mij soms ook af waarom ik allerlei extra info probeer op te zoeken. Gelukkig zijn er ook mensen die wel de moeite nemen (HEEL soms) en dat waardeer ik altijd extra.

  Het zou ook prettig zijn als mensen IETS(!) meer info geven bij een vraag. Nu moet je vaak raden naar de achtergrond van een vraag en een algemeen antwoord geven.

  En dan zijn er nog de computers die ik zo graag even zelf in handen zou willen hebben. Dat zijn de gemeenste. Maar helaas blijf ik altijd de onbekende persoon aan de andere kant van iemand zijn/haar beeldscherm. ;-)

  Ik blijf anderen helpen in de hoop dat mijn antwoorden ze op het goede spoor brengen.

  Dit waren mijn minuten achter de computer. Ik ben weer weg…
  • +
  • 0
  • -
  Graag gedaan Kasander1. Ik zie inderdaad altijd jouw correcte en uitgebreide antwoorden. Ik kan er niet zo goed tegen dat het blijkbaar heel normaal is tegenwoordig geen blijk van waardering te geven als een vraag wordt beantwoord. Je steekt er toch tijd in gratis en voor niks. Helaas leven we in een tijd en een maatschappij waarin verhuftering (een ander woord heb ik er helaas niet voor) steeds vaker de kop opsteekt. Anyhow, keep on doing the good work!

Beantwoord deze vraag