Beveiliging & Privacy

heeft defender bankbeveilliging?

Ik gebruik Ziggo Safe Online (wat eigenlijk F-Secure is) en maak gebruik van de bankbeveiliging. Dit pakket zou niet nodig moeten zijn omdat Windows Defender tegenwoordig ook een goed antiviruspakket is. Echter, ik zie daar nergens de bankbeveiliging terug. Is dat aanwezig op Defender?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Windows Defender is goedgekeurd door banken. Maar de belangrijkste beveiliging is en blijft je eigen persoon!! Dus hou je aan de regels;


  Zorg ervoor dat u zeker weet dat degene naar wie u geld overmaakt te vertrouwen is. Een betaling of overboeking is definitief en kan zonder instemming van de begunstigde niet achteraf teruggedraaid worden (Wet BW art. 7:522).

  Houd uw beveiligingscodes zoals uw pincode en wachtwoorden altijd geheim.

  Gebruik een uniek wachtwoord voor de toegang tot een toepassing bij de bank en een uniek wachtwoord voor uw e-mailaccount.

  Houd uw computersysteem veilig door uw computer zo in te stellen dat updates automatisch worden geïnstalleerd.

  Installeer antivirusprogramma’s en een firewall op uw computer en zorg ervoor dat u deze up-to-date houdt.

  Installeer alleen programma’s en applicaties via officiële bronnen. Stel u op de hoogte van de commentaren en waarderingen van deze programma’s/applicaties.

  Verwijder spam en verdachte e-mails zonder deze te openen.

  Is het proces bij internetbankieren anders dan u verwacht, breek dan direct de transactie af en neem contact op met uw bank.

  Als u internetbankiert, check dan het internetadres van uw bank. Is dit correct gespeld en begint de webpage naam met https://.

Beantwoord deze vraag