Beveiliging & Privacy

Account (ingebroken)?

Hallo allemaal, Misschien een gekke vraag. 2 weken geleden kwam ik er achter dat er heel veel activiteit is geweest met een account wat ik al 2 jaar niet meer heb gebruikt, via een (zo lijkt het) oud toestel wat ook al jaren niet meer is gebruikt door mij. Nu komt het aparte van dit verhaal. Afgelopen vrijdag heb ik voor een nieuwe telefoon ingesteld via ons WIFI netwerk (deze telefoon was voor iemand in mijn familie). Na het weekend zag ik dat één app was gedownload en het account was uitgelogd van Whatsapp. Hoe kan dit? Moet ik me zorgen maken? Wat kan ik hier aan doen? Dankjewel voor jullie hulp.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Heeft dat 'toestel' 2 jaar helemaal uit gestaan? Dan wordt dat namelijk een vreemd verhaal.
  Ik neem aan dat je met 'account' een mailadres bedoeld. Check dat adres even met onderstaande link:
  https://www.politie.nl/themas/controleer-of-mijn-inloggegevens-zijn-gestolen.html

  Maar hoe kwam je er trouwens achter dat er activiteit is geweest? En kan je zelf nog inloggen op dat account?

  Helaas vertel je er niet bij welke app er plotseling bij gekomen is. Moderne besturingssystemen als Windows en bepaalde distro's van Android hebben namelijk nog wel eens de irritante neiging om bij een update ook maar even een app mee te sturen waarvan ze vinden dat je die nodig hebt.

  Het kan zijn dat er een storing is geweest bij Whatsapp waardoor je er even uit gezet bent.

  Maar moet je je zorgen maken? Ik zou het de aankomende tijd goed in de gaten blijven houden.
  • +
  • 0
  • -
  Hi Kasander,

  Om terug te komen op het eerste deel; nee, ik heb nog niets ontvangen via de aanvraag.

  Ik kwam hier achter toen ik een papiertje vond met oude inloggegevens. Ik kwam toen niet meer in het desbetreffende account (van een app) en toen heb ik besloten om via het gelinkte mailadres een wachtwoord reset te doen. Eenmaal daar aangekomen zag ik dat er de laatste 2 jaar nog relatief veel activiteit was geweest met dit account. Omdat ik het ''verdacht'' vond heb ik besloten om het account van de ''app'' te deleten. Kan het zijn dat iemand toegang heeft tot mijn WIFI? En is dit schadelijk? Wat kunnen mensen doen via wifi? Ik had ergens gelezen dat ze zelfs een complete telefoon kunnen overnemen, dit zal toch niet het geval zijn?

  Bedankt!

Beantwoord deze vraag