Apps & Software

Wat is het verschil tussen een mat en een glanzend beeldscherm voor een laptop?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Mat of glanzend scherm
  In kantooromgeving is een mat scherm aangewezen om reflectie van de aanwezige lichtbronnen te vermijden. De huidige kantoren zijn vaak uitgerust met veel en grote vensters zodat lichtinval reëel is. Op een mat scherm met ontspiegeld glas of een anti-reflectiecoating is dat geen probleem, een blinkend scherm echter wordt snel onleesbaar. Een laptop heeft flexibiliteit als voordeel omdat men op wisselende locaties kan werken. Deze zijn weliswaar niet altijd gunstig op vlak van licht. Een mat scherm laat dat beter toe dat zonder storende reflecties in het scherm.

  Toch zijn er ook voorstanders van een glanzend scherm. Grafische ontwerpers, gamers, ICT'ers hechten veel belang aan een goede beeldkwaliteit. Een blinkend scherm heeft dan een scherp en helder beeld met een groot contrast en rijke kleuren. Voor het bekijken van films of foto's is dat ideaal. Het is ook deze doelgroep die vaak kiest voor hoge resoluties. Op vlak van ergonomie in werksituaties zijn deze keuzes echter niet geschikt al standaard voor alle medewerkers (met goed en minder goed zicht)

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord