Apps & Software

Waarom slaat laptop veranderingen in netwerk niet op?

Ik zit met het volgende probleem: ik heb een thuis-netwerk gemaakt tussen mijn desktop en mijn laptop. Ik zie op de laptop mijn vrijgegeven schijven van de desktop en omgekeerd. Als ik op mijn laptop een bestandsnaam wil aanpassen, die op de desktop staat, gaat dit, alleen als ik op enter duw komt de volgende melding: "De bewerking kan niet worden voltooid omdat de map of een bestand in de map in een ander programma is geopend. Sluit de map of het bestand en probeer het opnieuw". Alles schijven zijn vrijgegeven voor veranderingen aan te brengen, en de desktop is alleen opgestart en er staan geen programma's open. Zeker het bestand waar ik de veranderingen in wil doen, is niet actief op de desktop. Dit gebeurd bij elk bestand wat ik wil veranderen. hoe los ik dit op?

2 antwoorden
  • Kijk op zo'n blokkade-moment eens op beide PC's in het Taakbeheer wat er draait aan Toepassingen ? Afspeellijsten is een lastig onderwerp. ze kunnen toch "actief" zijn, zonder dat dat een vermelding oplevert in taakbeheer.
    werk je inderdaad met afspeellijsten, neem dan eens de proef op de som.
    verwijder eens een bestand wat je niet kan renamen van de lijst, en zie dan of het renamen wél lukt.

    Soms moet je de Windows verkenner sluiten en weer opnieuw openen. Mocht dit de oplossing zijn, dan lijkt me de oorzaak toch een Windows bug omdat sommige bestanden nog steeds als bezet worden gezien.
  • Call me wind because I am ablulotesy blown away.

Beantwoord deze vraag