Apps & Software

Staat er op een nieuwe windows computer standaard een office pakket?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Was het maar zo!

  Een verse Windows wordt geleverd met een hele partij icoontjes waarbij het LIJKT alsof de programma’s reeds geïnstalleerd zijn. Niets is minder waar. De snelkoppelingen verwijzen slechts naar installatiebestanden. Eenmaal aangeklikt gaat het programma zich installeren op de computer. Maar als je er gebruik van wil gaan maken blijkt dat je eerst nog even mag betalen!! En in veel gevallen is dat ieder jaar opnieuw.
  In het geval van Office huur je het op jaarbasis. Als je wilt weten wat het jouw zou gaan kosten moet je even hier kijken:
  https://products.office.com/nl-NL/compare-all-microsoft-office-products?tab=1&wt.srch;=1&wt.mc;_id=AID672729_SEM_zwHJnkbl

  Vaak worden op deze manier ook virusscanners aan de man gebracht.

  Gelukkig zijn er ook bedrijven die geen geldwolven zijn en alternatieve programma’s ontwikkelen. Waarom ze het (echt!!) gratis uitgeven is een heel verhaal. Je betaald trouwens ook niet met persoonlijke gegevens of zo!

  In het geval van Office kan ik je LibreOffice aanraden:
  http://www.openoffice.org/nl/

  Het lijkt voor 95% op Office. Je hoeft, om makkelijk te blijven werken maar een paar zaken aan te passen. Standaard slaat LibreOffice de bestanden namelijk niet op als MS Office bestand. Anderen kunnen daar wat problemen mee krijgen met lezen.

  Start Writer op
  Pulldown-menu: ‘Extra’
  Kies ‘Opties’
  Klik op pijltje naast ‘Laden/Opslaan’
  Kies ‘Algemeen’
  Ga naar vak onder ‘Standaard bestandsindeling en ODF-instellingen’.
  Vink “Waarschuwen bij niet opslaan in ODF- of standaard indeling” uit.

  Documenttype:
  Tekstdocument = Word 97-2003
  Werkblad = Excell 97-2003
  Presentatie = Powerpoint 97-2003

  -=-

  Is het nodig om een reeds geïnstalleerd programma te verwijderen kan ik je Revo aanraden. Dit programma verwijderd meer dan Windows zelf doet:
  https://www.seniorweb.nl/software
  evo-uninstaller-downloaden

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord