OS Linux

RedHat 5.0

Anoniem
MrLeeJohn
1 antwoord
 • Soms is het ook weleens leuk om te vertellen wat in de afgelopen dag hebt gedaan. Ik heb een PC Pentium 3 met 512 MB geheugen en een 20 en 30 GB harddisk.

  Er staat sinds kort op Windows XP (die ik er vandaag weer helemaal afgegooit heb) en Mandrake 8.0 (gebruik ik al 2 jaar).

  Ik kwam vandaag ineens op het idee om de allereerste distributie te installeren die ik ooit werkend kreeg. Dat was redhat 5.0. Natuurlijk gaat dat fout op een Pentium 3, maar waar precies ?

  Eerst een boot floppy aanmaken (booten van CD kon toen nog niet) en dan booten van flop. Hij starte op in de installatie menu onder console. Het ging in het begin allemaal goed. Hij herkende de CD-Rom. Het gekke was dat RedHat ook de harddisken herkende. Moet je voorstellen Redhat 5.0 uit december 1997 herkend mijn 20 en 30 GB harddisk ! Partitie aanmaken lukte ook, evenals het formateren naat ext2. Maar toen ging het fout met het mounten in de installatie menu. Het lukte niet om hem in de installatie menu gemount te krijgen waardoor de installatie afgebroken werd. Daar ging het dus mis. Maar ik kon met de funktietoetsen wel in een ander venster(console) komen waar ik gewoon mount -t auto /dev/hda1 /mnt kon opgeven. De harddisk mounten gewoon, niks aan de hand. Jammer dat de installatie menu het liet afweten.

  Was wel een leuke ervaring en ook om je zondag door te komen.

  Verder heb ik met Wine geexpirimenteerd. Ik heb de eerste cd van Catz (voor windows 3.11/95) met WineX aan de gang. Er huppelt nu dus een kat over mijn scherm. Deze moet ik af en toe te eten geven en water. Met Wine werkt het niet goed, maar met WineX van TransGaming werkt die wel.

  Ik heb jaren zonder Windows gewerkt en eerst met Redhat 5.0, 5.1 5.2 Toen Mandrake 6.1 en daarna Mandrake 8.0 Dat laatste is nu zeker 2 jaar oud. Maar ik maak in Mandrake 8.0 VideoCD's van mijn TV card. Ik kriigt de software (avifile 0.53 en vcr) niet aan de gang met een nieuwe versie van linux. Dus werk ik Mandrake 8.0 steeds bij met Mozilla en andere software zover het mijn pet niet te boven gaat.

  Maar omdat ik van mijn werk moet leren met Windows XP om te gaan, heb ik dus thuis Windows XP geinstalleerd naast Mandrake 8.0 Nou…. kort gezegt kan ik maar niet wennen aan Windows XP Als je eenmaal Linux gewend ben, dan is Windows helemaal een ramp geworden. Tenminste… dat is mijn ervaring ! Ik heb Windows XP er 3 weken opgehad, maar vandaag is het er definitief eraf gegaan. Ik heb er Knoppix 3.2 voor in de plaatst gezet. Nu draai ik dus Knoppix 3.2 en Mandrake 8.0 op 1 PC.

  Knoppix 3.2 is aardig kompleet, dus ben daar zeer te spreken over. Ondertussen is het laat in de avond geworden en ben ik mijn zondag weer goed doorgekomen.

  Stephan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.