Videokaarten en monitoren

Water in monitor :'(

Anoniem
Red Dragon
24 antwoorden
 • Hi all,
  Na een fikse regenbui gisteravond is er een kleine hoeveelheid water in mijn monitor terecht gekomen. Nu geeft de monitor geen beeld meer maar het 'aan lampje' brandt wel. Na wat frutselen aan de kabels kreeg ik heel even een of ander grijs streep beeld en toen geen beeld meer. Ik durf mijn monitor nu niet meer aan te zetten, joost mag weten wat er gebeurd. Wat moet ik doen? Ik heb de fohn er even opgezet maar ik durf em nou niet aan te zetten. Kan dat kwaad? Alvast bedankt, GamerNeo
 • Ik zal hem als ik jou was eerst nog ff een paar uur goed laten drogen. Ik denk dat je het dan wel weer ff proberen kan.

  Als er nog garantie op je monitor zit zou ik daar achteraan gaan, maar dan moet je de monitor niet meer aanzetten.
 • [quote:af4d4cdf46="sdh"]Ik zal hem als ik jou was eerst nog ff een paar uur goed laten drogen. Ik denk dat je het dan wel weer ff proberen kan.

  Als er nog garantie op je monitor zit zou ik daar achteraan gaan, maar dan moet je de monitor niet meer aanzetten.[/quote:af4d4cdf46]
  Maar kan er wat fout gaan als ik em aanzet…ontploffen ofzo, weet ik veel, ik vin van die monitors maar enge dingen. Owjah, misschien ook nog handig om te vermelden dat het een CRT is, geen TFT :wink:
 • [quote:5490befa30="GamerNeo"][quote:5490befa30="sdh"]Ik zal hem als ik jou was eerst nog ff een paar uur goed laten drogen. Ik denk dat je het dan wel weer ff proberen kan.

  Als er nog garantie op je monitor zit zou ik daar achteraan gaan, maar dan moet je de monitor niet meer aanzetten.[/quote:5490befa30]
  Maar kan er wat fout gaan als ik em aanzet…ontploffen ofzo, weet ik veel, ik vin van die monitors maar enge dingen. Owjah, misschien ook nog handig om te vermelden dat het een CRT is, geen TFT :wink:[/quote:5490befa30] Nou ik denk niet dat ie onploft, maar water en elektriciteit gaan niet goed samen dus er kan wel kortsluiting in je monitor onstaan.
 • [quote:49883a5c99="sdh"][quote:49883a5c99="GamerNeo"][quote:49883a5c99="sdh"]Ik zal hem als ik jou was eerst nog ff een paar uur goed laten drogen. Ik denk dat je het dan wel weer ff proberen kan.

  Als er nog garantie op je monitor zit zou ik daar achteraan gaan, maar dan moet je de monitor niet meer aanzetten.[/quote:49883a5c99]
  Maar kan er wat fout gaan als ik em aanzet…ontploffen ofzo, weet ik veel, ik vin van die monitors maar enge dingen. Owjah, misschien ook nog handig om te vermelden dat het een CRT is, geen TFT :wink:[/quote:49883a5c99] Nou ik denk niet dat ie onploft, maar water en elektriciteit gaan niet goed samen dus er kan wel kortsluiting in je monitor onstaan.[/quote:49883a5c99]
  Oww naja, hijs nou tog al verrot :P
 • zit er geen garantie meer op dan? dan zou ik daar eerst 8teraan gaan. 8)
 • [quote:890f5c0098="GamerNeo"]Na een fikse regenbui gisteravond is er een kleine hoeveelheid water in mijn monitor terecht gekomen.[/quote:890f5c0098]Was je tent lek? 8)

  Stond de monitor aan toen er water in liep en zo ja, viel ie toen meteen uit?
 • [quote:684f6df0b6="Captain_Kansloos"][quote:684f6df0b6="GamerNeo"]Na een fikse regenbui gisteravond is er een kleine hoeveelheid water in mijn monitor terecht gekomen.[/quote:684f6df0b6]Was je tent lek? 8)

  Stond de monitor aan toen er water in liep en zo ja, viel ie toen meteen uit?[/quote:684f6df0b6]
  Nee hij was uit, ik zat beneden TV te kijken en toen hoorde ik het gieten, dus dee ik me raam ff dicht, sommige dingen waren een beetje nat, ook me monitor dus daar heb ik een doekje overheen gehaald, erg veel water is erg volgens mij niet ingevallen, een paar druppies op ze meest
 • Gewoon een paar dagen laten staan. Eventueel de föhn er op.
 • ja gewoon laten drogen
 • Het zal een gok zijn. Ik heb hetzelfde gehad (aanboord van het schip waar ik op zat: lekkage) tot 2x toe. Zowiezo goed laten drogen.
  Als je er stroom op zet haal je voor de zekerheid je PC ff uit de groep. Klapt de zekering er niet dan met PC proberen.

  Bij mij ging het na de lekkage 1 keer goed, op een vervormde streep onderin het beeld na, de 2e maal was t definitief afgelopen met de monitor.

  Ik zal voor je duimen.
 • Gewoon goed laten drogen, en als het echt maar een paar druppels water zijn kan het geen kwaad.
  Laat hem gewoon voor alle zekerheid minstens 24 uur uit.
  Daarna het liefst testen op een ouwe, afthanse afgeschreven bak, dus niet op je goeie computer.
  De fohn zou ik er niet opzetten. want die dingen kunnen nogal warm worden en er zit nogal wat kunststof in die monitor. Staks gaan er dingen smelten of zo. Heb je geen ventilator, die je in je kamer zet? Dan waait het lekker door.

  Succes…..(en laat ons weten of de oerknal heeft plaatsgevonden) 8)
 • Morgenavond dan gaat het plaatsvinden….dan heeft ie 3 dagen gedroogd…vind ik wel genoeg…ben erg beniewd…ik hou jullie op de hoogte… (weet iemand toevallig nog een leuk goedkoop 17" of 19" monitortje :lol: ) Bedankt voor jullie steun :D :lol:
 • Ik hoop voor je dat hij het weer doet,
  maar als het maar een paar druppeltjes waren waarschijnlijk wel.

  En over die 17" en 19" beedschermen, ligt eraan wat je wilt, CRT of TFT
 • :D :D :D HIJ WERKT WEER :D :D :D
 • [quote:9c96aebeb3="GamerNeo"]:D :D :D HIJ WERKT WEER :D :D :D[/quote:9c96aebeb3] Mooi zo.. :D 8)

  Mareh de volgende keer zou ik je monitor ff wat verder bij het raam vandaan zetten met zulks weer.. :wink:
 • [quote:5588eae1de="sdh"][quote:5588eae1de="GamerNeo"]:D :D :D HIJ WERKT WEER :D :D :D[/quote:5588eae1de] Mooi zo.. :D 8)

  Mareh de volgende keer zou ik je monitor ff wat verder bij het raam vandaan zetten met zulks weer.. :wink:[/quote:5588eae1de]
  Jep, kheb me bureau verplaatst ;)
 • [quote:0d5720e4f6="GamerNeo"][quote:0d5720e4f6="sdh"][quote:0d5720e4f6="GamerNeo"]:D :D :D HIJ WERKT WEER :D :D :D[/quote:0d5720e4f6] Mooi zo.. :D 8)

  Mareh de volgende keer zou ik je monitor ff wat verder bij het raam vandaan zetten met zulks weer.. :wink:[/quote:0d5720e4f6]
  Jep, kheb me bureau verplaatst ;)[/quote:0d5720e4f6]Of een hoes om je monitor doen , als je hem niet gebruikt.
 • [quote:b813e66307="GamerNeo"]:D :D :D HIJ WERKT WEER :D :D :D[/quote:b813e66307]

  Mooi voor je, scheelt weer een paar duiten..
 • [quote:494218e9ab="GamerNeo"]:D :D :D HIJ WERKT WEER :D :D :D[/quote:494218e9ab]

  Gefeliciteerd, scheelt toch mooi weer even. En een hoes is geen slecht idee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.